Top 6 εκτυπωτές για το σπίτι και το γραφείο 2024

Όταν αναζητάτε τον ιδανικό οικιακό εκτυπωτή, πιθανότατα στοχεύετε στην ευελιξία για να καλύψετε τις διαφορετικές ανάγκες του νοικοκυριού σας. Είτε πρόκειται για αντιγραφή εγγράφων για υπογραφές, σάρωση εύθραυστων vintage φωτογραφιών ή γρήγορη εκτύπωση μεγάλων εκθέσεων ή αναφορών, ένας εκτυπωτής με εξαιρετικές δυνατότητες σάρωσης εξασφαλίζει αποτελεσματική ψηφιοποίηση της εργασίας σας. Επιπλέον, το χαμηλό κόστος ανά εκτύπωση είναι απαραίτητο για να παραμείνετε εντός των περιορισμών του προϋπολογισμού. Οι βέλτιστες επιλογές συνδεσιμότητας είναι συμφέρουσες για εύκολη εκτύπωση από οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε Καλύτερος εκτυπωτής για χρήση στο σπίτι και στο γραφείο 2024

Epson EcoTank Photo ET-8500

Ο Epson EcoTank Photo ET-8500 ξεχωρίζει ως ο κορυφαίος οικιακός εκτυπωτής στις δοκιμές μας, προσφέροντας μια προσιτή εναλλακτική λύση στον Epson EcoTank Photo ET-8550, έναν εκτυπωτή inkjet all-in-one. Και τα δύο μοντέλα υπερέχουν, με τη βασική διάκριση να βρίσκεται στον μεγαλύτερο σαρωτή επίπεδης επιφάνειας 8,5″ x 14″ του ET-8550 και υποστήριξη για χαρτί μεγάλου μεγέθους έως 13″ x 19″, που απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό. Ουσιαστικά, το πιο οικονομικό ET-8500 αποδεικνύεται η ανώτερη επιλογή για τα περισσότερα νοικοκυριά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από την επιλεγμένη παραλλαγή, και οι δύο έχουν σχεδιαστεί κυρίως για εκτύπωση φωτογραφιών. Εάν η κύρια εστίασή σας είναι στην εκτύπωση εγγράφων, υπάρχουν διαθέσιμα πιο οικονομικά μοντέλα, όπως προτείνεται στις προτάσεις μας παρακάτω.Όσον αφορά τις επιδόσεις, το ET-8500 (όπως και το ναυαρχίδα του, το ET-8550) προσφέρει ευκρινή, υψηλής ποιότητας έγγραφα και εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες. Ο εκτυπωτής ζεσταίνεται γρήγορα και παράγει μία μόνο σελίδα, με ταχύτητες έως και 15 ασπρόμαυρες ή 10 έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό. Ως μοντέλο υπερδεξαμενής, διαθέτει επαναγεμιζόμενο δοχείο μελάνης, παρέχοντας μια οικονομικά αποδοτική λύση με χιλιάδες εκτυπώσεις ανά γεμάτο δοχείο. Η έλλειψη αυτόματου τροφοδότη για έγγραφα πολλών σελίδων είναι ένα μειονέκτημα. Ωστόσο, ο επίπεδος σαρωτής είναι εξαιρετικός για την ψηφιοποίηση φωτογραφιών, καταγράφοντας χειροκίνητα ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Epson EcoTank ET-3850

Εάν οι εκτυπωτικές ανάγκες σας επικεντρώνονται κυρίως σε έγγραφα και γενικές εργασίες γραφείου, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε το Epson EcoTank ET-3850. Παρόμοια με το Epson EcoTank Photo ET-8500, αυτό το έγχρωμο μοντέλο inkjet all-in-one διαθέτει επαναγεμιζόμενο δοχείο μελάνης, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για νοικοκυριά με συχνές απαιτήσεις εκτύπωσης με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους ιδιοκτησίας. Εκτυπώνει αποτελεσματικά ευκρινή ασπρόμαυρα και έγχρωμα έγγραφα με ταχύτητες έως και 15 ασπρόμαυρες ή επτά έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό. Αν και οι εκτυπωμένες φωτογραφίες του παρουσιάζουν ικανοποιητική ποιότητα, ενδέχεται να μην ταιριάζουν με το επίπεδο λεπτομέρειας και ακρίβειας χρωμάτων που επιτυγχάνεται από το ET-8500, καθώς ο ET-3850 κλίνει περισσότερο να είναι ένας εκτυπωτής γενικής χρήσης παρά ένας εξειδικευμένος εκτυπωτής φωτογραφιών.

Με μια σειρά επιλογών συνδεσιμότητας, όπως Wi-Fi, USB, Ethernet και υποστήριξη για Apple AirPrint και Mopria Print Service, το ET-3850 εξασφαλίζει εύκολη εκτύπωση για όλους στο νοικοκυριό σας. Ο σαρωτής διαθέτει σαρώσεις υψηλής ποιότητας και διαθέτει αυτόματο τροφοδότη για έγγραφα πολλών σελίδων. Ωστόσο, η ταχύτητα επεξεργασίας του είναι μέτρια, χειρίζεται έως και τρεις σελίδες ανά λεπτό και στερείται υποστήριξης σάρωσης διπλής όψης. Ο εκτυπωτής είναι συμβατός με την εφαρμογή για κινητά της Epson, επιτρέποντάς σας να εκτυπώνετε, να σαρώνετε, να αντιγράφετε και να εκτελείτε εργασίες συντήρησης απευθείας από το smartphone ή το tablet σας.

Brother MFC-J4335DW

Ο εκτυπωτής μεσαίας κατηγορίας κορυφαίας απόδοσης για οικιακή χρήση στις δοκιμές μας είναι ο Brother MFC-J4335DW. Αυτό το all-in-one μοντέλο inkjet διαθέτει εντυπωσιακή απόδοση σελίδας, ικανή να παράγει έως και 2200 μαύρες και 800 έγχρωμες σελίδες με ένα σύνολο τυπικών δοχείων. Για εκτεταμένη χρήση, διατίθενται δοχεία υψηλής απόδοσης XL, τα οποία προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν και μπορεί να μην συναγωνίζεται την απόδοση σελίδας ή την αποδοτικότητα των εκτυπωτών supertank που προτείνονται παραπάνω, το σύστημα που βασίζεται σε φυσίγγια του MFC-J4335DW προσφέρει αξιοσημείωτες επιδόσεις. Διαπρέπει στη δημιουργία ασπρόμαυρων και έγχρωμων εγγράφων υψηλής ποιότητας και παρόλο που η χρωματική ακρίβεια και η χρωματική γκάμα μπορεί να μην είναι τα καλύτερα, οι εκτυπωμένες φωτογραφίες παρουσιάζουν λεπτομερή ποιότητα κατάλληλη για καθημερινή χρήση.

Όσον αφορά την ταχύτητα εκτύπωσης, το MFC-J4335DW εκκινεί γρήγορα και παράγει μία σελίδα, παρέχοντας 17 ασπρόμαυρες ή 15 έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό για μεγαλύτερα έγγραφα. Ο σαρωτής είναι αποτελεσματικός, επεξεργάζεται έως και 20 σελίδες το λεπτό μέσω του αυτόματου τροφοδότη του. Ωστόσο, δεν διαθέτει υποστήριξη σάρωσης διπλής όψης, κάτι που απαιτεί χειροκίνητο χειρισμό για φύλλα διπλής όψης. Για όσους χρειάζονται συνδεσιμότητα Ethernet ή υποστήριξη NFC, η παραλλαγή Brother MFC-J4535DW διατίθεται με υψηλότερο κόστος. Αυτή η αναβαθμισμένη έκδοση περιλαμβάνει έναν επιπλέον δίσκο εισόδου 250 φύλλων και μια μεγαλύτερη οθόνη αφής, γεγονός που δικαιολογεί την αύξηση της τιμής.

Brother MFC-J1215W

Η κορυφαία επιλογή μας για έναν οικονομικό οικιακό εκτυπωτή είναι ο Brother MFC-J1205W, διαθέσιμος και ως Brother MFC-J1215W στη Walmart. Αυτός ο εκτυπωτής είναι κατάλληλος για νοικοκυριά με ελαφρύ έως μέτριο φόρτο εργασίας εκτύπωσης. Έρχεται εξοπλισμένο με τυπική συνδεσιμότητα Wi-Fi και USB, υποστηρίζοντας Apple AirPrint και Mopria Print Service για άνετη χρήση από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. Ενώ ο σαρωτής παρέχει σαρώσεις υψηλής ποιότητας, μπορεί να δυσκολεύεται να καταγράψει λεπτότερες λεπτομέρειες, καθιστώντας τον λιγότερο ιδανικό για την ψηφιοποίηση φωτογραφιών. Η απουσία αυτόματου τροφοδότη εγγράφων και δυνατότητα σάρωσης διπλής όψης είναι αναμενόμενη σε ένα οικονομικό μοντέλο και δεν μειώνει τη συνολική λειτουργικότητά του.

Όσον αφορά την εκτύπωση, το MFC-J1205W παράγει ευκρινή έγγραφα, αν και με σχετικά μέτρια ταχύτητα εννέα μαύρων ή έξι έγχρωμων σελίδων ανά λεπτό. Η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης δεν υποστηρίζεται, καθώς απαιτεί χειροκίνητη ανατροπή της σελίδας για έγγραφα διπλής όψης. Αν και δεν είναι η βέλτιστη επιλογή για συχνή εκτύπωση φωτογραφιών, χειρίζεται καλά περιστασιακές εργασίες φωτογραφιών, αναπαράγοντας αποτελεσματικά τις λεπτές λεπτομέρειες. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις με φωτεινούς, κορεσμένους τόνους, με αποτέλεσμα εικόνες ελαφρώς επίπεδες. Τα δοχεία μελάνης προσφέρουν απόδοση περίπου 1100 μαύρων και 700 έγχρωμων εκτυπώσεων, παρέχοντας αξιοπρεπή μακροζωία για περιστασιακές ανάγκες εκτύπωσης. Επιπλέον, η οικονομική προσιτότητα των δοχείων μελάνης συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλού κόστους λειτουργίας.

Canon PIXMA MG3620

Για περιστασιακές ανάγκες εκτύπωσης, προτείνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο του Canon PIXMA MG3620. Διαπρέπει στην παραγωγή ευκρινών εγγράφων και ζωντανών, λεπτομερών φωτογραφιών. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα προαναφερθέντα μοντέλα, έχει σημαντικά χαμηλότερη απόδοση εκτύπωσης, κάτι που απαιτεί συχνότερες αντικαταστάσεις δοχείων μελανιού. Επιπλέον, η χρήση φυσιγγίου τριών χρωμάτων σημαίνει αντικατάσταση ολόκληρου του δοχείου όταν τελειώσει ένα χρώμα, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί σπατάλη. Παρόλα αυτά, το κόστος ανά εκτύπωση παραμένει χαμηλό λόγω των σχετικά φθηνών δοχείων μελάνης, αν και με την αντιστάθμιση ότι απαιτείται πιο συχνή συντήρηση. Ενώ τα δοχεία υψηλής απόδοσης XL είναι διαθέσιμα για εκτεταμένη χρήση, εξακολουθούν να προσφέρουν λιγότερες εκτυπώσεις σε σύγκριση με το οικονομικό Brother MFC-J1205W ή το Brother MFC-J4335DW.

Δυστυχώς, το PIXMA MG3620 λειτουργεί με πιο αργό ρυθμό από τους περισσότερους εκτυπωτές inkjet, με μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας και ταχύτητα εκτύπωσης έως και εννέα μαύρες ή τρεις έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό. Το θετικό είναι ότι υποστηρίζει αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη αναστροφή σελίδας κατά την εκτύπωση διπλής όψης—μια δυνατότητα που δεν είναι πάντα εγγυημένη σε αυτό το εύρος τιμών. Ο εκτυπωτής Canon διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα USB και Wi-Fi, υποστηρίζει Apple AirPrint και Mopria Print Service και είναι συμβατός με την εφαρμογή της Canon για κινητά. Ο σαρωτής παρέχει λεπτομερείς σαρώσεις, αν και οι εικόνες μπορεί να φαίνονται ελαφρώς ξεπλυμένες.

Canon Color imageCLASS MF656Cdw

Εάν η οικιακή σας εκτύπωση επικεντρώνεται κυρίως σε έγγραφα και προτιμάτε έναν εκτυπωτή λέιζερ, ο έγχρωμος imageCLASS MF656Cdw της Canon είναι μια σταθερή επιλογή. Αυτός ο έγχρωμος εκτυπωτής λέιζερ όλα σε ένα διαπρέπει στην παραγωγή εξαιρετικά ευκρινών εγγράφων και προσφέρει υψηλή απόδοση εκτύπωσης, με αποτέλεσμα την οικονομική συντήρηση. Σε αντίθεση με τους εκτυπωτές inkjet, δεν υπάρχει ανησυχία για το φράξιμο των κεφαλών εκτύπωσης κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων μη χρήσης. Επιπλέον, το μοντέλο χρησιμοποιεί φυσίγγια με ενσωματωμένο τύμπανο, εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστές αντικαταστάσεις τυμπάνου. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι εκτυπωτές λέιζερ, ο MF656Cdw δεν είναι κατάλληλος για εκτύπωση φωτογραφιών, καθώς οι εκτυπωμένες εικόνες τείνουν να μην έχουν ζωντάνια και λεπτομέρεια.

Η ταχύτητα του εκτυπωτή είναι αξιέπαινη, επιτυγχάνοντας έως και 22 σελίδες ανά λεπτό, αν και περιορίζεται σε ενσύρματη σύνδεση USB ή Ethernet. Αυτό μπορεί να είναι άβολο εάν ο υπολογιστής ή ο δρομολογητής σας δεν είναι κοντά στον εκτυπωτή. Μέσω Wi-Fi, εκτυπώνει με ρυθμό δέκα μαύρες ή 12 έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό. Ο σαρωτής είναι αποτελεσματικός, παρέχει σαρώσεις υψηλής ποιότητας και χειρίζεται γρήγορα έγγραφα πολλών σελίδων και διπλής όψης μέσω του αυτόματου τροφοδότη του. Για όσους μπορούν να παραιτηθούν από λειτουργίες όπως ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF), η σάρωση διπλής όψης ή η λειτουργία φαξ, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση κόστους με πιο οικονομικές παραλλαγές, όπως το Canon Color imageCLASS MF654Cdw. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των παραλλαγών μοντέλων μπορείτε να βρείτε στην περιεκτική μας ανασκόπηση.Εάν χρειάζεστε μόνο ασπρόμαυρη εκτύπωση, το Brother MFC-L2750DW είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση. Παράγει έγγραφα υψηλής ποιότητας, έχει γρήγορο χρόνο προθέρμανσης και εκτυπώνει με ρυθμό έως και 36 σελίδες ανά λεπτό. Με μεγάλη απόδοση εκτύπωσης και οικονομικό ανταλλακτικό γραφίτη, το κόστος συντήρησης είναι ελάχιστο. Η επιλογή φθηνότερων παραλλαγών ή δεσμίδων με δοχεία υψηλής απόδοσης μεγαλύτερης διάρκειας επιτρέπει επιπλέον εξοικονόμηση κόστους, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τις ανάγκες εκτύπωσης.

Leave a Comment